Tuesday, January 24, 2012

FITNAH & NISTA SENTIASA MENIMPA HANG TUAH DARI ZAMAN DAHULU HINGGA ZAMAN SEKARANG

Apalah malang nasib Datuk Laksamana Hang Tuah .. sentiasa difitnah dan dinafikan kewujudannya.

Dizaman dahulu Patih Karma Wijaya beserta kuncu-kuncunya menabur fitnah keatas Hang Tuah. Zaman ini, anak Cina dan Melayu murtad pula membuat onar ..

Kenapalah, dengki dan khianat mereka terhadap Hang Tuah ..

Apalah dosa Hang Tuah kepada mereka .. sentiasa diintai segala kelemahan diri untuk dijaja sebagai berita sensasi.

Hang Tuah, suatu nama terbilang .. mengangkat maruah Melayu di mata dunia. Tapi, bagi Melayu murtad jasa Tuah tidak dinilai. Itulah Melayu yang tiada jati diri,apa yang dikata orang tentang Melayu betul belaka, tiada usul periksa, diiya belaka.

Tak tumbuh tak melata, tak sungguh tidak dikata ..

Kewujudan Hang Tuah tidak perlu dipertikai kerana jasanya pada Kerajaan Melayu Melaka, berada dalam lipatan sejarah.

Hang Tuah telah mengangkat nama Melayu, ke merata dunia. Dari China ke benua India, di seluruh Nusantara Melayu namanya masyhur. Beliau adalah anak jati Melayu Bentan, datang menghamba diri kepada Raja Melaka. Dipertemu oleh Bendahara tersohor Tun Perak namanya.

Tiada kubur Tun Teja di Melaka .. jika tiada Laksamana Hang Tuah.

Tiada kubur Megat Panji Alam .. jika tidak mempertahankan maruah.

Banyak sejarah, di muzium penjajah, kenapa tak digali ? kenapa tak dicari ?

Tanya Vasco Da Gama, tanya Afonso de Albuquerque, tanya Diogo Lopes de Sequeira, tanya bangsa penjajah ..

Mereka tahu sejarah lima bersaudara .. betapa sukar untuk menjajah Melaka, tetapi lantaran tiadanya Tuah dan Jebat .. luntur segala kuasa pada lima bersaudara kerana yang tinggal hanyalah tiga bersaudara.

Tiada Tuah .. Tiada Jebat .. Tiada Kasturi .. Tiada Lekir dan tiada Lekiu .. apalah ada pada Melaka. Disegani ia kerana Bendaraha tersohor Tun Perak namanya, disokong oleh lima bersaudara.

Gah Melaka diserata dunia, disegani kawan dan disegani lawan.

Hei Anak Melayu !

Jangan biarkan negara Melayu tergadai kerana lemahnya Melayu. Berpecah, terjajah akibat maruah Melayu dijual oleh Melayu - melayu murtad sebagai petualang bangsa. Jangan ulangi sejarah lama, kerana dendam, kerana kuasa, kerana perempuan, kerana harta Melayu tumbang ditangan penjajah.

Kenapa bodohnya Melayu ??

Sejarah tak di ambil iktibar ... Melayu murtad, Melayu lemah, mudah terbuai dalam mimpi. Leka mereka dalam ulit dan seloka oleh musuh negara.

Kenapa Melayu murtad mudah bersekongkol dengan bangsa lain dalam menjatuhkan bangsa sendiri sedangkan tanah yang dipijak Tanah Melayu dan bangsa yang dikhianati Bangsa Melayu !

Jika kita jatuh .. jika kita hilang Tanah Melayu .. dimana cucu cicit kita akan menumpang teduh ??

Sanggupkah Melayu murtad melihat anak cucu mereka merempat dan duduk dalam keadaan hina ??

Tanah Melayu ini adalah hak kita !

Jika hilang dimanakah hendak kita menumpang teduh ??

Orang lain masih punya Tanah Besar di timur dan di barat .. Jika terjadi apa - apa pada Tanah Melayu mereka boleh lari membawa harta ke negeri lain tapi kita ??

Kemana hendak lari ?

Tolonglah sedar wahai Melayu murtad, jika kamu tidak sayang pada Tanah Melayu hidup suka menjadi parasit dan pemusnah bangsa sendiri ..

Nyahlah kamu daripada bumi bertuah ini !

Hina sungguh kau bangsa Melayu murtad, tunggulah nanti jika Tanah Melayu ini cuba digadai .. binasalah engkau dengan amukan pewaris ilmu Laksamana Hang Tuah !

Kami waris dan cucu cicit Datuk Laksamana Hang Tuah tidak akan berdiam diri !

Kami akan cari kamu Melayu murtad sehingga ke lubang cacing !

Kami akan binasakan kamu dan keturunan kamu !

Nyah, kamu daripada Tanah Melayu !

Takkan Melayu hilang di dunia, pedih, perit, pilu, sedih. Dengarlah wahai Melayu Murtad jeritan kami, waris Datuk Laksamana Hang Tuah.

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI